مقالات سایت

آزمایش های منظم مورد نیاز پمپ آتش نشانی

آزمایش های منظم مورد نیاز پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی ، در هر نوع و اندازه ای نه تنها باید بطور دوره ای و ترجیحا به روش روشن شدن خودکار (استارت اتوماتیک) آزمایش شوند بلکه گاه باید دستی نیز روشن شوند. بعضی می گویند این پمپ ها باید هفتگی آزمایش شوند (مانند آنچه در NFPA20 آمده است (و بقیه می گویند پمپ های دیزل، هفتگی و پمپ های الکتریکی، ماهانه نیازمند آزمایش هستند. این آزمایش ها شامل آزمون راه اندازی و کارکردی (بدون جریان آب) هستند، مانند…
پمپ های جاکی Jockey Pumps

پمپ های جاکی Jockey Pumps

– پمپ های جاکی برای ثابت نگه داشتن فشار در تمام زمان ها در سیستم آتش نشانی استفاده می شود. – جاکی پمپ باید فشار خروجی کافی داشته باشد تا فشار مورد نظر سیستم محافظتی آتشنشانی تامین گردد. – پمپ های جاکی همچنین از ایجاد ضربه قوچ وقتی پمپ اصلی وارد مدار می شود جلوگیری می کند. سیستم کنترلی پمپ های آتشنشانی با محرکه الکتریکی الف) خصوصیات – پانل می بایستی به طور ویژه برای کارکرد پمپ های آتشنشانی با…
تجهیزات جانبی پمپ آتش نشانی

تجهیزات جانبی پمپ آتش نشانی

– شیرآلات مکش و رانش می بایستی از نوع دروازه ای Y&OS باشند. – در مواقعی که بین قطر فلنج مکش و لوله مکش اختلاف سایز وجود دارد، یک تبدیل خارج از مرکز می بایست استفاده شود. – در مواقعی که بین قطر فلنج رانش و لوله رانش اختلاف سایز وجود دارد، یک تبدیل مرکزی می بایست استفاده شود. پمپ های آتشنشانی می بایستی دارای، شیر فشار شکن پوسته Casing relief valve، شیر تخلیه هوا در خروجی (برای پمپ های دو مکشه…
دیزل موتورها

دیزل موتورها

– موتورهای دیزلی استفاده شده در پمپ آتش نشانی ، می بایست قابل اطمینان، با کیفیت بالا و برای سیستم آتش نشانی طراحی شده باشد. – در حالتی که موتور دیزل انتخاب شده است، می بایست دمای محیط و ارتفاع از سطح دریا مورد توجه قرار گیرد. – پمپ و دیزل موتور می بایست توسط کوپلینگ های انعطاف پذیر کوپله شوند. – دیزل موتورها می بایست مجهز به گاورنر باشند و قابلیت تنظیم سرعت دیزل بین 10 درصد شات اف و ماکزیمم بار…
موتورهای الکتریکی

موتورهای الکتریکی

– الکتروموتورها می بایست بر طبق استاندارد MG-1 NEMA باشند. – تمام الکتروموتورها می بایست مناسب جهت کارکرد دائم باشند. – موتورها نباید سرویس فاکتور کمتر از 1.15 داشته باشند. – در مواقعی که امکان پاشش آب وجود داشته باشد، الکتروموتورها می بایست از نوع TEFC باشند. – در مواقعی که عدم قطعیت در تامین برق وجود دارد، می بایست منبع قدرت یدکی تامین شود. – وقتی ژنراتور برای تامین برق الکتروپمپ استفاده می…
سایر خصوصیات پمپ های آتش نشانی

سایر خصوصیات پمپ های آتش نشانی

– تمام اندازه گیری ها و محاسبات باید برای آب تمیز با دمای 20 درجه سانتیگراد انجام شود. – برای حالتی که دبی به 150 درصد نقطه کاری می رسد، توان مورد نیاز موتور می بایست مشخص شود و در صورت درخواست کارفرما توان نامی محرکه بر اساس این حالت انتخاب گردد. – برای اطمینان از عملکرد پمپ ها در شرایط خواسته شده، سازنده می بایست هر پمپ را جداگانه با آب تست نماید و گواهینامه های تست را ارائه نماید. در گواهینامه…
آببندی : نوار گرافیتی (نوع بدون آزبست)

آببندی : نوار گرافیتی (نوع بدون آزبست)

یاتاقان ها : بلبرینگ های روانکاری شده با گریس. بلبرینگ ها باید به حد کافی استحکام داشته باشند تا حداقل 5000 ساعت در ماکزیمم بار دوام آورند. ت)منحنی عملکرد پمپ های آتشنشانی بر طبق استاندارد NFPA 20 منحنی مشخصه پمپ های آتشنشانی به صورت زیر تعریف می شود: الف) هد شات اف. برای تمامی انوع پمپ، هد نقطه شات اف نباید از 140 درصد هد نقطه کاری تجاوز نماید. ب) دبی و فشار نقطه کاری. منحنی مشخصه پمپ باید از…
جزئیات ساختار پمپ های آتشنشانی مطابق با استاندارد NFPA 20

جزئیات ساختار پمپ های آتشنشانی مطابق با استاندارد NFPA 20

الف) خصوصیات پمپ های آتشنشانی به خاطر اهمیت ویژه پمپ آتش نشانی ، NFPA استاندارد هایی هم برای متریال و هم برای منحنی های عملکرد این پمپ وضع کرده است. یک پمپ آتشنشانی باید مطابق با استاندارد NFPA 20 باشد. به نظر می رسد خصوصیات و منحنی عملکرد پمپ های آتشنشانی متفاوت از نمونه های دیگر می باشد. به عبارت دیگر پمپ های دیگر صنایع با توجه به ماکزیمم بازده و مسائل اقتصادی انتخاب می شوند اما در پمپ های…
استاندارد NFPA 20 چیست ؟

استاندارد NFPA 20 چیست ؟

استاندارد NFPA 20 چیست ؟ NFPA 20 استانداردی در رابطه با پمپ های آتش نشانی می باشد. این استاندارد قوانینی جهت نصب و عملکرد پمپ ها، موتورهای محرکه، کنترلرها و اجزای کمکی آنها دارد. FM چیست؟ FM واحد فنی مستقل شرکت Factory Mutual Insurance است که تاییدیه عملکرد برای سیستم ها و تجهیزات با ریسک بالا صادر می کند. در پمپ آتش نشانی، تاییدیه FM جزو الزامات و نیازمندی های NFPA می باشد. معمولا وجود تاییدیه…
پمپ های آتش نشانی

پمپ های آتش نشانی

شاید پمپ آتش نشانی بحرانی ترین بخش در تجهیزات آتشنشانی نصب شده در یک مجموعه باشند. پمپ های آتش نشانی انواع و اندازه های مختلفی دارند. در موردی که فشار تغذیه آب عمومی برای فعال کردن اسپرینکلرها خیلی کم است یا انشعاب آب عمومی تامین نشده است، استفاده از پمپ های آتشنشانی ضروری می شود. در مورد نخست، برای تقویت فشار آب عمومی و فعال کردن اسپرینکلرها، یک پمپ آتشنشانی تقویت کننده نصب می شود. در مورد بعدی،…
سیستم اطفاء حریق فوم

سیستم اطفاء حریق فوم

زیرساخت های سیستم اطفاء حریق فوم 1- بلدر تانک یا مخزن فوم 2- Proportioner3- Deluge valve 4- Foam sprinkler 5- Pump station 6- Piping 7- Foam liquid8- Design, installation, test, PM در این مقاله نگاهی اجمالی به تاریخچه سیستم فوم و خود ماده اطفایی فوم و مراحل اولیه طراحی خواهیم داشت فوم اطفا حریق توسط مهندس و شیمی دان روسی الکساندر لوراند در سال 1902 اختراع شد. آب همواره ابزاری برای مهار آتش بوده…
اهداف سیستم های اعلام و اطفاء حریق

اهداف سیستم های اعلام و اطفاء حریق

در وهله اول هدف از سیستم های اعلام و اطفا حریق شناسایی حریق در مراحل اولیه حریق توسط سیستم اعلام حریقو پیشگیری از آسیب های جبران ناپذیر و یا کنترل صدمات خواهد بود که اهداف به شرح ذیل می باشد اعلام حریق 1- اطلاع ساکنین و کاربران از حریق 2- اقدام جهت تخلیه و حفظ جان ساکنین و کاربران 3- اقدام کنترلی در مراحل اولیه حریق • با استفاده از خاموش کننده های پرتابل • با استفاده از فایر باکس ها • با استفاده…
کلیات پیشگیری و کنترل حریق- قسمت اول

کلیات پیشگیری و کنترل حریق- قسمت اول

مثلث آتش پیش از صحبت در مورد کنترل حریق، چگونگی ایجاد حریق را مورد بررسی قرار می‌دهیم.حریق زمانی شروع می‌شود که پارامترهای اصلی آن، همه در کنار هم حضور داشته‌باشند:۱. مواد سوختنی،۲. اکسیژن، که یکی از عوامل گسترش حریق است، و۳. شعله یا حرارت. حرارت لزوماً این فقط شعله نیست که می‌تواند عامل ایجاد حریق باشد؛بلکه اگر دما بالا برود، حرارت (بدون شعله) می‌تواند باعث خوداشتعالی یا حتی وسعت‌دادن به حریق…
کد های استاندارد NFPA

کد های استاندارد NFPA

معرفی سازمان NFPA: National Fire Protection Agency NFPA تاریخچه تولد از قرن پیش چندین گروه کوچک از مردان ایده‌هایی داشتند که بیش از صد سال بعد آنها ایده‌هایشان را به صورت یک مفهوم و تصور کلی به صورت سازمانی که امروزه ما به اسم NFPA می‌شناسیم رشد دادند. برای بسیاری از مردم در سراسر جهان که علاقه به فعالیت‌های سازمان ملی حفاظت از آتش داشتند سال ۱۹۹۶ واقعا خاص است. سالنامهٔ ۱۹۹۵-۱۹۹۶ شروع تأسیس NFPA…
Booster پمپ آتش نشانی

Booster پمپ آتش نشانی

booster پمپ آتش نشانی بر طبق استاندارد NFPA -20 در پمپ های گریز از مرکز اگر دبی پمپ به اندازه 150 درصد دبی نامی افزایش یابد، هد پمپ نباید کمتر از 65 درصد هد نامی شود و در تمامی پمپ های آتش نشانی نقطه هد دبی صفر (Shut off point) باید بیشتر 100 درصد و کمتر از 140 درصد هد نامی پمپ باشد. پمپ های (Horizontal SplitCase) در شرایطی نصب می شوند که هد مکش مثبت باشد، در صورتی که هد مکش منفی باشد از پمپ های…
بوستر پمپ آتش نشانی ، محاسبه و طراحی

بوستر پمپ آتش نشانی ، محاسبه و طراحی

محاسبه و طراحی بوستر پمپ آتش نشانی برای ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ بوستر ﭘﻤﭗ ﺁﺗﺶ ﻧﺸﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺩﻭ ﻣﻮﻟﻔﻪ ﻫﺪ ﻭ ﺩﺑﯽ ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ ﺁﺗﺶ ﻧﺸﺎﻧﯽ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﯾﻢ. ﺍﻟﻒ) ﺩﺑﯽ ﺩﺑﯽ ﯾﮏ ﺟﻌﺒﻪ ﺁﺗﺶ ﻧﺸﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﮐﺎﺭ ﻣﻌﺎﺩﻝ ۵۰gpm ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﺟﻌﺒﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺩﺑﯽ ﭘﻤﭗ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﺳﺖ ﺑﺎ: gpm = 50 × n ﮐﻪ ﺩﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎﻻ‌ n ﺿﺮﯾﺐ ﻫﻤﺰﻣﺎﻧﯽ ﺟﻌﺒﻪ ﻫﺎﯼ ﺁﺗﺶ ﻧﺸﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ. ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ ﻫﺎﻱ ﺁﺗﺶ ﻧﺸﺎﻧﻲ ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺑﻪ ﻧﻮﻉ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﺍﻃﻔﺎﻱ ﺣﺮﻳﻖ ﺁﺑﻲ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺩﺭ…
پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی

پمپ های آتشنشانی فهرست شده جهت تامین فشارودبی مورد نیاز شبکه اطفاءحریق ( شامل جعبه ها و اسپرینکلرها) مورد استفاده می باشند. براساس استاندارد NFPA(انجمن ملی آتشنشانی آمریکا)،شبکه اطفاءحریق بایدمجهز به پمپ هایی باشند تا بعد از مدت زمان طولانی از زمان تحویل و ارائه به کارفرما قابلیت بهره برداری داشته باشند.این پمپ ها شامل جاکی(جکی)پمپ و تابلو برق استاندارد(شامل خطوط فرمان و قدرت )هستند. درصورت عدم…
استاندارد NFPA پمپ های آتش نشانی

استاندارد NFPA پمپ های آتش نشانی

استاندارد NFPA چیست؟NFPA انجمن ملی آتشنشانی امریکا American National Fire Protection Association می باشد. NFPA استانداردها و اسنادی را جهت ایمنی در مقابل آتش وضع و منتشر می کند. در مقایسه با سایر سازمانهای مشابه، NFPA و استانداردهایش ارجحیت دارند و تمام سازمانهای مشابه نیز به استانداردهای آن احترام می گذارند و به عنوان یک مرجع می شناسند. بعضی از پمپ های آتش نشانی از نوع توربینی با محور عمودی…
اسپرینکلر

اسپرینکلر

اسپرینکلرها سیستم هایی هستند که در داخل لوله ی آنها سیالی با فشار ذخیره شده که در صورت نیاز می تواند با آزاد شدن پایانه های آن و برداشته شدن فشار در انتهای آنها با توجه به اختلاف فشار سیال داخل خط لوله و فشار اتمسفر به تخلیه سیال با سرعت بالا در داخل لوله در محیط منجر شود. اسپرینکلر ها دارای مصارف مختلفی میباشند : 1-آبیاری و کشاورزی2-آتش نشانی و اطفای حریق3-خنک کننده های اضطراری و مقطعی که در این…
پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی

پمپ های آتشنشانی قسمتی از سیستم اطفا حریق اتوماتیک آبی است و از طریق برق – دیزل کار میکندند.این دستگاه به لوله های تامین شبکه آب شهری و یا یک منبع استاتیکی (مخزن) متصل میشود و فشار لازم و مورد نیاز آب سیستم های اطفاء حریق را هنگام آتشسوزی و مواقع اضطراری تامین می کند . این پمپ ها توسط استاندارد های جهانی UL و FM فهرست شده اند . کاربری پمپ ها عبارتند از : ساختمان تجاری – اداری – مسکونی – صنعتی…
پمپ های آتش نشانی

پمپ های آتش نشانی

تعريف پمپ ( تلمبه ) : 1 ـ پمپ دستگاهي است كه به وسيله بعضي از نيروهاي خارجي بحركت درآمـده و درسـيالات (اعم ازگاز يا مايع ) ايجاد انرژي فشاري و سرعتي نموده و باعث انتقال آني مي گـردد. نيـروي محرك پمپ ها از طريق نيروي انساني (دستي)، برق ( الكتروپمپ) و يا از درگير نمـودن آن بـا يك موتور مناسب تأمين مي گردد. 2 ـ پمپ عبارت است ازدستگاهي كه انرژي مكانيكي ( موتور ديزلي ـ بنزيني و بخاري)، انرژي الكتريكي…
نحوه انتخاب کپسول خاموش کننده مناسب

نحوه انتخاب کپسول خاموش کننده مناسب

خاموش کننده آتش نشانی یکی از در دسترس ترین وسایل اطفاء آتش سوزی هاست که در صورت آشنایی کاربرآن با چگونگی استفاده از آن و همچنین کاربرد خاموش کننده میتواند نقش بسیار مهمی در کاهش خسارتهای ناشی از بروز آتش سوزی در کارخانه ها ، منازل ، خودرو ها و ... را داشته باشد. مهمترین نکته در مورد خاموش کننده های آتش نشانی این است که بدانید هر خاموش کننده برای اطفاء نوع خاصی از آتش سوزیها مناسب است. بنابراین…
نحوه عملکرد کلید حفاظ جان

نحوه عملکرد کلید حفاظ جان

این کلید به وسیله جریانهائی که از فاز و نول(سیم برگشت جریان) عبور می کند، جریان عبوری یا نشتی به زمین(ارت) را مشخص می کند. این وسیله به اندازه ای حساس است که میتواند جریانهای نشتی کوچک را که باعث عملکرد فیوز نمی شند،ولی می توانند برای شروع یک آتش سوزی یا برق گرفتگی کافی باشند بیابد. چنین جریانی باعث قطع این کلیدو در نتیجه، جداشدن منبع تغذیه خواهد شد.این کلید شخصی را که احتمالا بین دو فاز و نول…
نحوه نصب کلید حفاظ جان

نحوه نصب کلید حفاظ جان

یکی از عوامل اصلی در بروز خسارات مالی ، صدمات و تلفات جانی به ویژه در منازل مسکونی ، مراکز اداری ، تجاری و مجتمع های صنعتی عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از انرژی برق می باشد . بمنظور حفاظت از جان افراد در مقابل خطر برق گرفتگی و جلوگیری از خطرات جریان نشتی از کلیدهای حفاظت از خطر برق گرفتگی ( محافظ جان ) استفاده می شود . با استفاده از کلیدهای Earth Fault و نشتی جریان یک عمر آسایش و امنیت و صرفه…
نقش عمر باتری در سیستم های اعلامحریق

نقش عمر باتری در سیستم های اعلامحریق

نگهداري از منبع تغذیه الکتریکی یکی از مسایل مهم در سیستم‌های اعلام سرقت يااعلام حريق محسوب می‌شود. قابلیت اطمینان و امكان جايگزيني سريع در صورت خرابي منبع تغذيه از ویژگی‌های اصلي يك سيستم اعلام حريق است، خواه اين سيستم ها به عنوان محافظ مجتمع‌های تجاری استفاده شوند يا در آپارتمان‌ها و ساختمان‌های مسکونی استقاده گردند. این مساله یکی از دلایل اصلی است که چرا توان باتری از جانب مهندسان، نصب‌کنندگان…
نگهداری و تعمیر سیستم­ اعلام حریق

نگهداری و تعمیر سیستم­ اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق از جمله حساس­ترین دستگاه­های اندازه­گیری و عملیاتی می­باشند و بر خلاف تکنولوژی روز که ارائه­ی وسایل بدون نیاز به تعمیرات و نگهداری را روز افزون نموده است، تجهیزات اعلام حریق بسیار نسبت به این امر حساس می­باشند. همچنین با توجه به وظیفه­ی حساس و سنگین این سیستم و عدم ریسک پذیری آنان، عقل حکم بر حساسیت نسبت به عملکرد صحیح و به موقع آن­­ها دارد. در سیستم­های آدرس پذیر و هوشمند، نوع…
نگهداری و تعمیرات سیستم­های اتوماتیک اعلام حریق

نگهداری و تعمیرات سیستم­های اتوماتیک اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق از جمله حساس­ترین دستگاه­های اندازه ­گیری و عملیاتی می ­باشند و بر خلاف تکنولوژی روز که ارائه­ ی وسایل بدون نیاز به تعمیرات و نگهداری را روز افزون نموده است، تجهیزات اعلام حریق بسیار نسبت به این امر حساس می ­باشند. هم­چنین با توجه به وظیفه­ ی حساس و سنگین این سیستم و عدم ریسک پذیری آنان، عقل حکم بر حساسیت نسبت به عملکرد صحیح و به موقع آن­­ها دارد. در سیستم­های آدرس پذیر و…
نگهداري و تعميرات سیستم ( maintenance ) اسپرینکلر

نگهداري و تعميرات سیستم ( maintenance ) اسپرینکلر

همانطور که می‌دانید، نگهداري و تعميرات (maintenance)، به مجموعه فعاليت‌ها و اقداماتي كه به منظور آماده‌به‌کارنگهداشتن تجهيزات در سطح قابل قبول از نظر عملياتي (نگهداري) و يا بازگرداندن تجهيزات معيوب به چرخه استفاده و بهره‌برداري، اطلاق مي‌شود و نتيجه موردانتظار از اين اقدامات، ايجاد آمادگي، حفظ قابليت عملياتي، تداوم و استمرار عملياتي تجهيزات براي شرايط تعريف شده خواهد بود. بازرسي، تست و تعمیرات 1-…
وسایل و لوازم خاموش کننده آتش سوزی

وسایل و لوازم خاموش کننده آتش سوزی

حال که با چگونگی و انواع طبقه بندی آتش و روشهای اطفاء حریق آشنا شدیم بشرح وسایل و لوازم مبارزه با آتش می پردازیم . وسایل ولوازم آتش نشانی از ابتدائی ترین وسایل تا مدرن ترین آنها موجود می باشد . ابتدائی ترین وسیله آتش نشانی سطل آب است . سطل آب آتش نشانی حداگثر 15 لیتر گنجایش دارد و تنها تفاوت آن با سطلهای معمولی دسته ای است که در زیر آن نصب شده تا آب پاشیدن با آن سهولت وفشار صورت گیرد . غالبا" این…
روش های اطفا حریق

روش های اطفا حریق

با توجه به اینکه در زمان بروز حریق، مهم ترین اصل جهت جلوگیری از انتشار آن، نحوه اطفا حریق می باشد لذا در نظر داریم در این مبحث نکات کلیدی و مهمی را در این زمینه به شما کاربر گرامی خاطر نشان سازیم.روش های اطفا حریق :به طور کلی اگر بتوانیم یکی از اضلاع هرم آتش را که شامل اکسیژن ، حرارت ، مواد اشتعال زا و یا واکنش های زنجیره ای می باشد را کنترل و محدود نماییم ، حریق مهار خواهد شد.روش های کلی بر…
انواع اطفا حریق اسپرینکلر

انواع اطفا حریق اسپرینکلر

اطفا حریق اسپرینکلر همانند هر وسیله دیگری انواع مختلفی دار دکه بسته به نیاز و مکانی که می خواهید انتخاب شده و نصب می گردد. سایت آتش مهار در این مقاله شما را با انواع سیستم اطفا حریق اسپرینکلر آشنا می نماید. 1. سيستم اطفا حریق اسپرینکلر تر:اين سيستم داراي فشار لازم به صورت دائم مي‌باشد و افشانه‌هاي اتوماتيك در موقع حريق مسير را براي پاشش باز مي‌نمايند. در دهانه افشانه‌ها در اين شبكه يك حباب…
سیستم های اطفاء آبی و فوم

سیستم های اطفاء آبی و فوم

سیستم های اطفاء آبی اسپرینکلر:اسپرینکلر نوعی نازل آبفشان است که در سیستم های اطفاء حریق اتوماتیک آبی استفاده می شود. این نازل در مواقع حریق هنگام فعال شدن سیستم اطفاء حریق همانند دوش آب، بر روی آتش و مواد سوختنی، تخلیه می شود. نحوه عملکرد اسپرینکلر به این ترتیب می باشد که به طور معمول در لوله های سیستم اطفاء حریق که منتهی به اسپرینکلر می باشند آب تحت فشار معین وجود دارد، در خروجی اسپرینکلرها نوعی…
اطفا حریق اسپرینکلر با شیر پروانه ای

اطفا حریق اسپرینکلر با شیر پروانه ای

شیر پروانه ای یکی از انواع شیرها برای اطفا حریق اسپرینکلر می باشد و نحوه عملکرد این شیرها به اینگونه میباشد که با گردش یک چهارم دور، و یک عضو که برای مسدود کردن در شیر استفاده می شود به نام دیسک که دایره شکل بوده و علاوه بر این یک میله از وسط این دیسک به موازات قطر آن عبور کرده تا در جهت گردش دیسک تقارن ایجاد گردد. این نوع شیر دارای طرح های متنوعی می باشد که که در نوع پیچیده آن یک میله خارج از…
Fire Sprinkler System

Fire Sprinkler System

Fire Sprinkler System این کلمه به فارسی تا حدودی به صورت کلمه به کلمه وارد شده است سیستم اطفا حریق اسپرینکلر کلمه اسپیرینکر به صورت کامل به کار می رود در صورتی که این کلمه به معنای آب پاش می باشد در واقع منظور از این سیستم سیستم آبپاشی است اطفا حریق اسپرینکلر یا اطفا حریق ابپاشی که الان در ایران بسیار کاربرد دارد. در صورتی که می خواهید سیستم اطفاحریق اسپرینکلر را پیاده سازی کنید گروه صنعت محور…
ویژگی های اطفا حریق اسپرینکلر

ویژگی های اطفا حریق اسپرینکلر

اگر ساختمان شما دارای یک سیستم اطفا حریق باشد،در صورت وقوع آتش سوزی ، عملیات اطفا حریق آغاز می شود.به این صورت که اسپرینکلر ها فعال شده و توسط آنها آب به صورت مستقیم برروی آتش ‏پاشیده می شود در حالی که بقیه قسمتهای خانه خشک باقی می مانند. تقریبا می توان گفت که 85 درصد اوقات فقط یک اسپریکلر عمل می کند و همان باعث مهار آتش می شود. پس نتیجه می گیریم که در صورتی که اسپرینکلر به درستی نصب و نگهداری…
سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور

سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور

با توجه به زیاد بودن احتمال وقوع اتش سوزی در اتاق سرور بنابراین پیاده سازی یک سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا برای هر سازمانی اتاق سرور از اهمیت زیادی برخوردار بوده و اسیب به اتاق سرور به خاطر اتش سوزی خسارت های جبران ناپذیری بر جایی خواهد گذاشت بنابراین طراحی سیستم اعلاو و اطفاء حریق اتاق سرور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و جزو اصول اولیه است. از جمله…
اجزای سیستم اطفا حریق اسپرینکلر

اجزای سیستم اطفا حریق اسپرینکلر

اطفا حریق اسپرینکلر از سه قسمت تشکیل شده است : سیستم عمل کنندهدریچه تنظیممنحرف کنندهقسمت عمل کننده اطفا حریق اسپرینکلر : این قسمت در سیستم delouge وجود ندارد و شامل یک درپوش میباشد که از خروج آب جلوگیری می نماید و دو قسمت به عنوان fuse link و glass bulb وجود دارد که درپوش را به شدت فشار داده تا آبندی شده و هیچ گونه نشتی نداشته باشد. در این قسمت در نوع fuse link داخل orifice پلاستیک و یا حالت ژله…
محاسبه دبی پمپ آتش نشانی

محاسبه دبی پمپ آتش نشانی

بوسترپمپ چیست؟بوسترپمپ دستگاه یکپارچه ای متشکل از یک یا چند الکتروپمپ است که به طور موازی یه یکدیگر ملحق شده اند تا با کاهش فشار سیستم، یک یا چند الکتروپمپ به صورت نوبتی روشن شوند و با افزایش فشار نیز یک یا چند الکتروپمپ به همان ترتیبی که روشن شده اند، خاموش گردند. بوسترپمپ ها از نقطه نظر تثبیت فشار به بوسترپمپ دور ثابت و بوسترپمپ دور متغیر طبقه بندی می شوند. موارد استفاده از بوسترپمپجهت تامین و…
سیستم اطفا حریق ساختمان

سیستم اطفا حریق ساختمان

اطفا حریق به مجموعه اقداماتی که با استفاده از تجهیزات خاموش کننده آتش برای خاموش کردن آتش انجام می شود گفته می شود. با توجه به قوانین ملی ساختمان ، داشتن سیستم اطفا حریق ساختمان برای ساختمان های مسکونی و تجاری به یک قانون تبدیل گشته است. تاسیسات آتش نشانی ساختمان * دارابودن جعبه آتش (فایر باکس ) که حداقل دارای تجهیزات هوزریل، کپسول آتش نشانی و ... است. در هر طبقه باید یک جعبه آتش وجود داشته باشد…
اطفا حریق اسپرینکلر و شیرهای مورد استفاده

اطفا حریق اسپرینکلر و شیرهای مورد استفاده

امروزه اهمیت سیستم های اطفا حریق اتوماتیک ، در حفاظت از جان انسان ها و اموال آن ها بر کسی پوشیده نیست. آب یکی از بهترین عوامل اطفا حریق می باشد که به منظور کنترل و جلوگیری از گسترش آتش سوزی از طریق سرد نگه داشتن اطراف، دیواره ها و ستون ها استفاده می شود. آب با قابلیتهایش برای خاموش کردن آتش، به منزله ستون فقرات (پایه) صنعت اطفا حریق بوده و طی سال های متمادی این ماده به شکل های گوناگونی در زمینه…
کپسول آتش نشانی مناسب منزل

کپسول آتش نشانی مناسب منزل

سالانه تعداد زیادی از گزارشات آتش سوزی ها ناشی از اتش سوزی منازل مسکونی است. از اینرو وجود کپسول آتش نشانی برای منازل می تواند تاثیر زیادی در اطفای به موقع حریق داشته باشد . بنابراین استفاده از کپسول آتش نشانی یک امر ضروری است. اطفای به موقع حریق می تواند مقدار خسارت وارد شده را کاهش دهد. بنابراین برای بسیاری از افراد نحوه انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب منزل یک مطلب جذاب و مفید است انتخاب و داشتن…
آموزش دتکتورهای شعله

آموزش دتکتورهای شعله

آموزش آشکارسازهای شعلهاین نوع از آشکارسازها جهت تشخیص شعله آتش و باتوجه به نوع اشعه ساطع شده از آن مورد استفاده قرار می گیرند که ممکن است این اشعه ها قابل رویت یا غیر قابل رویت توسط چشم انسان باشد.انواع آشکارسازهای شعله:به طور کلی با توجه به طیف های مختلفی از شعله که ممکن است بر اثر سوختن مواد مختلف قابل احتراق بوجود آیند، اين آشکارسازها نیز مي توانند نسبت به پرتوهاي مادون قرمز (IR ) و ماورای…
بررسی سیستم های اعلام و اطفاءحریق آدرس پذیر

بررسی سیستم های اعلام و اطفاءحریق آدرس پذیر

سیستم آدرس پذیر Addressable Systemاین نوع سیستم، به نام سیستم آدرس پذیر(Add. Sys.) ­می­باشد. اصول کشف و تشخیص حریق در سیستم­های آدرس­پذیر، مشابه سیستم­های متعارف است، به جز این­که در این گونه سیستم­ها، هر یک از دتکتورهای اتوماتیک و یا شستی­ها دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین هر یک از آن­هاست.در این نوع سیستم سیم­کشی از پانل به دتکتور با دو…
کپسول های اطفاء حریق اتوماتیک پایروژن ایروسل

کپسول های اطفاء حریق اتوماتیک پایروژن ایروسل

پایروژن که از تکنولورژی سوخت جامد موشک استفاده می نماید ، اولین سیستم اطفا حریق پودر و گاز ( ایروسل ) در جهان می باشد که به صورت تجاری تولید شده است و به عنوان جایگزینی بی خطر و کاربردی برای هالون ، هالوکربن ها ، پودرهای شیمیایی و گازهای بی اثر طراحی شده است . پایروژن به صورت تجاری در مخازن با ظرفیت متفاوتی تولید شده و در دسترس می باشد.پایروژن جامدی غیر سمی و بی اثر بوده و تا زمانی که بصورت…
منطقه بندی یا زون بندی حریق (Fire Zone)

منطقه بندی یا زون بندی حریق (Fire Zone)

سهولت، سرعت و دقت در تشخیص و تعیین محل وقوع حریق به ویژه ساختمان­های بزرگ، لزوم تقسیم بندی ساختمان به مناطق کوچکتر و مجزا را به وجود می ­آورد و مهم­ترین عوامل تعیین کننده مرزهای آن، کاربری، مساحت و بخش بندی های ضد حریق ساختمان است.هر ساختمان می­بایست به قسمت­های مختلف جهت تشخیص سریع حریق و اعلام آن تقسیم شود، تا بتوان به­وسیله­ی سیستم، تشخیص و اعلام حریق را سریع­تر شناسایی کرد. مثلا در هنگام…
LPCB چیست ؟

LPCB چیست ؟

موسسه تحقیقات ساختمان (BRE (Building Research Establishment با سابقه 90 سال در انگلستان دارای دو واحد اصلی به نام‌هایBRE Group و BRE Global است که هر یک به تنهایی وظیفه تحقیقات، تست و صدور تأییدیه‌ها در زمینه ایمنی ساختمان‌ها را برعهده دارند.LPCB ( Loss Prevention Standards Board) یک مارک تأییدشده توسط BRE Global ویژه محصولات صنعت ایمنی از حریق است و طبق خط‌مشی اصلی BRE Global ، مأموریت این…
آزمایشات سیستم اعلام حریق

آزمایشات سیستم اعلام حریق

آزمایش کنترل پنل: کنترل پنل را قبل از متصل کردن نیز می توان امتحان کرد. ابتدامطمئن می شویم که مقاومتهای انتهای خط در جای خود در ترمینال قرار دارند.دراین حالت هیچ سیمی را به جز سیم های ورودی 220ولت متصل نکنید.دو باطری 12ولت حداقل 6/2آمپرساعت(2زون2-pfp)وحداقل 6آمپرساعت(4الی 14زون)در قسمت پایین کابینت قراردهید وآنها را بوسیله سیم رابط بصورت سری متصل می کنیم.باطریها را نیز بوسیله سیم های سیاه وقرمز…
سیستم اعلام حریق و بررسی دتکتور های دودی یونیزه

سیستم اعلام حریق و بررسی دتکتور های دودی یونیزه

دتکتور های دودی یونیزه (تجزیه ای)در تشخیص دهنده های یونیزاسیون دود ، با اندازه گیری مداوم مقدار جریان الکتریسیته که به علت وجود یک منبع رادیواکتیو کوچک در فضای خالی بین دو صفحه مثبت و منفی جاری است ، عمل میکنند . منبع رادیو اکتیو باعث یونیزه شدن ملکولهای موجود در هوا می شو . این یونها بطرف صفحه با قطب مخالف حرکت کرده و در نتیجه یک جریان الکتریسیته می گردد . هرگاه جریان الکتریکی به اندازه کافی…
بررسی کنترل پنل های سیستم اعلام حریق

بررسی کنترل پنل های سیستم اعلام حریق

در کنترل پنل های سیستم اعلام حریق، تمام وظایف توسط میکروپروسسورها انجام می‌شود و سیم کشی کلیه دتکتورها ، شستی‌ها ، لامپهای اعلام خبر ، وسایل صوتی خبر دهنده ، منابع تغذیه و غیره به مرکز کنترل وصل می‌شود. مراکز کنترل سیستم های اعلام دارای مدارهای عیب یاب بوده و هنگام ایجاد عیوبی ناشی از قطع مدارها ، قطع برق شهر ، ضعیف بودن باتریها ، سوختگی فیوزها ، خرابی دتکتورها عمل نموده و سیگنال به مراکز کنترل…
بیم دتکتور در سیستم اعلام حریق

بیم دتکتور در سیستم اعلام حریق

در مواردی که بخواهیم مکان وسیعی مانند سالن یک کارخانه و یا سالن موزه و ... را تحت پوشش سیستم اعلام حریق قرار دهیم و نصب دتکتورهای معمولی مشکل و یا غیر اقتصادی باشند از این نوع دتکتورها استفاده می­گردد. این نوع دتکتورها دارای یک قسمت فرستنده (TX) هستند که اشعه­ای به سمت گیرنده (RX) می فرستد. این دو قسمت در دو سمت سالن نصب می شوند و هرگاه عاملی مانند دود بین این دو عنصر واقع شود و ارتباط اشعه را…