پنل مرکزی
سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر : اصول کشف و تشخیص حریق در سیستمهای آدرس پذیر، مشابه سیستمهای متعارف است، با این تفاوت که در این گونه سیستمها، هر یک از حسگر(Detector)های اتوماتیک و یا شستیها دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین هر یک از آن هاست. کنترل پنل مرکزی اعلام حریق با استفاده از پروتکلهای ارتباطی، اطلاعات وضعیت هر یک از تجهیزات اعلام حریق را تجزیه تحلیل کرده و در هنگام وقوع حریق و یا خطا در سیستم محل دقیق آلارم و یا خطا را مشخص میکند. این سیستمها به دو صورت حلقه و شاخه پیکربندی میگردد.
این دستگاه علاوه بر چراغهای نشان دهنده عملکرد واشکالات هر مدار قادر است خطوط ارتباطی خود را نیز حفاظت نموده و اشکالات بوجود آمده را با یک چراغ چشمک زن مشخص نماید. این دستگاه کلیه عملیاتی را که در سیستم اعلام حریق بوقوع می پیوندد و روی دستگاه کنترل اصلی نشان داده می شوند تکرار کرده و محل دقیق آتش سوزی و یا خطوط معیوب را مشخص می نماید و امکان کنترل و بازرسی کل سیستم را فراهم می آورد.
این دستگاه جهت مانیتورینگ و نمایش وضعیت پنل اصلی اعلام حریق در مکانی دیگر است که نشان دهنده وضعیت عادی ، خطاها و حریق های سیستم است . این پنل صرفا جهت نظارت بوده و کنترل و برنامه ریزی سیستم از این طریق امکان پذیر نمی باشد .
از قدیمی ترین انواع سیستم های اعلام حریق است که علی رغم تغییــرات کیفی اندک، همچنان مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم مکانی را که از نظر حریق می خواهیم حفاظت کنیم با مناطق مشخص می کنیم تا در صورت بروز حریق بتوان محل حریق را سریعتر تشخیص داد که به هر کدام از این مناطق یک زون (zone) گفته می شود
اغلب زون های متعارف( Conventional )از سیستم دو سیمه( two- wire )به همراه یک مقاومت انتهایی استفاده می کنند.